Zdravilne zgodbice 1. del

ZA OTROKE OD PRVEGA DO TRETJEGA LETA

Spodbudite razvoj svojega malčka

Pred vami je priročnik, namenjen tako staršem kot malčkom, saj vsebuje zgodbice, spisane s skrbno izdelanimi jezikovnimi vzorci, ki spodbujajo osvajanje nalog in razreševanje težav v njihovem najzgodnejšem razvojnem obdobju.

Da bi otrokom pomagali pri hitrejšem reševanju teh težav, je zdaj na voljo inovativen priročnik, v katerem najdete 14 zdravilnih zgodbic. Spisane so tako, da malčkom pomagajo pri reševanju in razreševanju težav, s katerimi se soočajo med 1. in 4. letom. Hkrati skrbno izbrani jezikovni vzorci otrokom pomagajo pri usvajanju socialnih veščin, hkrati pa spodbujajo čustveno inteligentnost otroka. Poleg dvanajstih zgodbic, ki pomagajo razrešiti težave, se dodana vrednost skriva tudi v dveh zgodbicah, ki sta namenjeni spodbujanju psihološke naloge tega obdobja: razvijanje samostojnosti in samozavestnega raziskovanja okolice ter s tem pridobivanje novih znanj in izkušenj.

 

Zdravilne zgodbice si zaslužijo ime zdravilne, saj z izbranimi vsebinami, toplimi besedami, prepletanjem domišljije in resničnosti, opisi junakov in junakinj, s katerimi se otroci identificirajo, delujejo kot ‘obliž na rano’, kot sporočilo staršem, da ovire niso nepremostljive.

Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, razvojna psihologinja        

Vsak od staršev se prej ali slej sreča s kako otroško težavo, za katero sicer ve, da je premostljiva, toda ne ve natanko, kako naj mu jo pomaga rešiti. Hkrati se tudi zaveda, da je ta težava v otrokovem svetu gromozanska in da ga z vsakim ‘nerazrešenim dnevom’ bolj obremenjuje.

 

Pred nami je odličen priročnik za starše, ki temelji na razvojno psiholoških spoznanjih, in zbirka prijetnih zgodb za otroke, ki bodo olajšale marsikatero njihovo stisko.

Doc. dr. Katarina Habe, psihologinja

Zgodbice otrokom omogočijo, da bolje razumejo sebe in svet, ki jih obdaja, tako da istočasno uporabljajo obe možganski polovici.

Zdravilne zgodbice je knjiga, ki nedvomno sodi na knjižno poličko v vsaki otroški sobi.

Lili Žagar

Pomagajte svojemu malčku premostiti težave in naročite knjigo Zdravilne zgodbice.